YÜKSEK LİSANS YABANCI DİL YETERLİK SINAVI (30 HAZİRAN 2021)

Yayınlanma Tarihi: 02-06-2021

Üniversitemiz yüksek lisans programlarına başvurularda yabancı dil ön koşulu bulunmaktadır. Bu koşul için; YÖK ve ÖSYM tarafından yapılan merkezi yabancı dil sınavından ya da ÖSYM tarafından eşdeğerliliği kabul edilen sınavların herhangi birinden en az 50 puan aldığını belgeleyemeyen adaylar için  “Yüksek Lisans Yabancı Dil Yeterlik Sınavı” yüksekokulumuzca düzenlenmektedir.

Yüksek Lisans Yabancı Dil Yeterlik Sınavı 30 HAZİRAN 2021 tarihinde 11:00-14:00 saatleri arasında SAKAİ eğitim portalı üzerinden çevrimiçi (online) olarak yapılacaktır. Sınav İngilizce, Fransızca ve Almanca olmak üzere üç dilde yapılacaktır. Yalnızca bir dilde sınava girebilirsiniz, bu seçim başvuru formu doldurma aşamasında yapılacaktır.

* Sınav çoktan seçmeli 40 sorudan oluşmaktadır; süre 100 dakikadır.

Sınava başvuru işlemleri ile ilgili detaylı bilgiler aşağıdadır; (Bu sınav, şu an DEÜ YDY hazırlık sınıfı öğrencisi olanlar için muafiyet sınavı değildir, açılacak olan yüksek lisans programlarına başvuru yapacak olan öğrenciler içindir.)

Başvuru için gereken bilgiler:

-Sınav online uygulanacağından dolayı sınava giriş belgesi verilmeyecektir.

Sınav başvuruları 14 Haziran 2021 – 18 Haziran 2021 Saat: 16:00 arasında aktif olacak olan bağlantıdan yapılacaktır. Sınav ücretinin ödendiğine dair ve üzerinde TC KİMLİK NO yazılı banka dekontunu da ekleyerek, aşağıdaki bağlantıdaki formu doldurmanız gerekmektedir.

* Kaydın gerçekleşmesi için adayların verecekleri bilgilerin doğruluğu son derece önemlidir. Bu konuda tüm sorumluluk adaylara aittir. Eksik ya da hatalı bilgi verilmesi durumunda sınava giriş mümkün olmayacaktır. TC kimlik numaranız, bu sınavda kullanıcı adınız ve aynı zamanda şifreniz olarak kullanacağınızdan dolayı formu doldururken verdiğiniz tüm bilgilerin doğruluğundan emin olunuz..

* Sınavın uygulanması ile ilgili detaylı bilgi 28 Haziran 2021’de DEÜ YDY/ Duyurular sayfasında ilan edilecektir.  Duyuruları takip etmek, sınav için gerekli teknik düzenlemeleri yapmak ve belirtilen gün ve saatte sınava girmek adayların sorumluluğundadır.

Tüm adaylara başarılar dileriz.

BAŞVURU FORMUNA ULAŞMAK İÇİN TIKLATINIZ

SINAV ÜCRETİ BANKA BİLGİLERİ

Sınav Ücreti                     : 80 TL

BANKA ADI                      : T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş.

ŞUBE ADI                        : 9 EYLÜL ÜNİVERSİTESİ – İZMİR

ŞUBE KODU                     : 1506

IBAN NUMARASI              : TR48 0001 0015 0606 7998 8750 69

HESAP NUMARASI           : 06 7998 8750 69

HESAP ADI                           : Dokuz Eylül Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi

DEKONT AÇIKLAMASI   :  Sınava girecek kişinin ad, soyad ve TC Kimlik numarası bilgi olarak yazılmalıdır.

Önemli:****Başvurma Belgesini doldurmayan veya başvuru yapmayan, başvurusu geçersiz sayılan; sınava girmeyen veya giremeyen, sınava alınmayan veya sınavdan çıkarılan; sınavda başarı sağlayamayan veya sınavı geçersiz sayılan; ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran ve aynı işlem için birden fazla ödeme yapmış olan adayların ödedikleri ücretler geri verilmez

*Not:     Sınav ücretlerini ATM’den  Yatıranların   ATM ler  para üstü vermediğinden dolayı  tam ücret yatırmaları gerekmektedir.

Ücret yatırmayla ilgili ayrıntılı bilgiyi Döner Sermaye Birimi telefonu 301 08  07 numaradan öğrenebilirsiniz.

Öğrenci İşleri Danışma : 0 232 –  301 08 33  – 301 08 32 – 301 08 04 E-Posta: ydy.ogrenci@deu.edu.tr

Mesai Saatleri : Hafta içi 10:00 – 16:00 arasındadır.

****Sınava başvuran adaylar yukardaki belirtilen tüm koşul ve şartları kabul etmiş sayılır.