1. Ara Sınavda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Yayınlanma Tarihi: 22-11-2019

Tüm Örgün Öğretim ve 2. Öğretim öğrencilerimize duyurulur:

*2019-2020 1. Ara sınav için tüm öğrenciler kendi kurları içinde harmanlanmış ve 30-32 öğrenciden oluşacak şekilde gruplanmıştır. Okulumuzun internet sayfasından sınav tarih, yer ve saatlerinizi öğrenebilirsiniz. (27-28 Kasım 2018 Çarşamba ve Perşembe olan “TEST SINAV SORULARININ SINIFTA ÇÖZÜLMESİ, RD/WR/LST İNCELEME VE TUTANAKTAKİ NOTLARIN ÖĞRENCİLERE DUYURULMASI” anında test sınav soruları öğrencilerle çözülecek, tutanaklardaki notlar öğrencilere duyurulacak ve sınav kâğıtları öğrencilere gösterilecektir. DEBİS’te ilan edilecek olan notlarınızı görmüş olduğunuz sınav kâğıtlarınızdaki notlarınızla kıyaslayınız. Bir tutarsızlık olduğu takdirde 5 İŞ GÜNÜ İÇERİSİNDE MADDİ HATA DİLEKÇESİ İLE ÖĞRENCİ İŞLERİNE BAŞVURMANIZ GEREKMEKTEDİR.)

*  Dinleme sınavı esnasında binanın giriş kapıları kapatılacağı için sınav başlama saatinden önce sınav salonunuzda olmanız gerekmektedir. Geç kalanlar içeri alınmayacaktır

* Dinleme sınavının C bölümünde dinleyeceğiniz parçaya göre aşina olduğunuz kelimelerle boşlukları doldurmanız gerekmektedir ve bu bölümde yazım hatası yapılırsa puan verilmeyecektir. Bu bölümde yönergede boşlukları tek kelimeyle doldurun diyorsa, boşluğa “a/an/the” dahi yazmamalı, boşlukları sadece tek kelimeyle doldurmalısınız. Eğer daha fazla kelimeyle boşlukları doldurmanız bekleniyorsa, yönergede bu mutlaka belirtilecek ve boşluk sayısı da ona göre verilecektir.

*  Sınavın Okuma ve Test bölümleri peş peşe uygulanacağından Okuma ve Test bölümleri arasında dışarı çıkılamayacaktır.

*Sınavlarda öğrencilerin cep telefonları KAPALI konumda mutlaka toplanacaktır. Bunun haricinde sınava HER TÜRLÜ SAAT VE ELEKTRONİK AYGITLA GELİNMESİ YASAKTIR.

Üzerinde açık ya da kapalı şekilde cep telefonu veya herhangi bir elektronik aygıt bulunan öğrenciye kopya işlemi uygulanıp sınavı geçersiz sayılacaktır.

*Şube temsilcileriyle yapılacak olan toplantımız tüm örgün ve 2. öğretim şube temsilcileriyle 25 Kasım 2019 Pazartesi günü 12.00-12.45 saatleri arasında YDY Konferans Salonunda olacaktır.

DEÜ YDY KOORDİNATÖRLÜK

22.11.2019