Yüksek Lisans Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı Başvuruları

Yayınlanma Tarihi: 25-01-2021

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

YÜKSEK LİSANS YABANCI DİL SINAVI BAŞVURULARI

Üniversitemiz yüksek lisans programlarına başvurularda yabancı dil ön koşulu bulunmaktadır.

Bu koşul için; YÖK ve ÖSYM tarafından yapılan merkezi yabancı dil sınavından ya da ÖSYM tarafından eşdeğerliliği kabul edilen sınavların herhangi birinden en az 50 puan aldığını belgeleyemeyen adaylar için  “Yüksek Lisans Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı” yüksekokulumuzca düzenlenmektedir ve online olarak uygulanacaktır. Sınavın nasıl uygulanacağı ileriki bir tarihte duyurulacaktır.

Sınava başvuru işlemleri ile ilgili detaylı bilgiler aşağıdadır; (Bu sınav, şu an DEÜ YDY hazırlık sınıfı öğrencisi olanlar için muafiyet sınavı değildir, açılacak olan yüksek lisans programlarına başvuru yapacak olan öğrenciler içindir.)

Sınav Tarihi            : 29 Ocak 2021, Cuma

Sınav Saati             : 11:00

Sınav güvenliğinin sağlanması amacıyla Yüksek Lisans Yabancı Dil Sınav saatlerinde güncelleme yapılmıştır.
Sınav saati 11:00 de başlayacaktır.
Sınav Süresi 100 dakikadır.
Oluşabilecek bağlantı problemleri ve teknik sorunlar göz önünde bulundurularak sınav için açılacak oturumun kapanma saati 14:00 olarak belirlenmiştir.

Sınav Ücreti           : 80 TL

SINAV BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER:

-Sınav online uygulanacağından dolayı herhangi bir belgeye ihtiyaç yoktur.

-Sınav ücretinin ödendiğine dair ve üzerinde TC KİMLİK NO yazılı banka dekontunu da ekleyerek, aşağıdaki linki doldurmanız gerekmektedir.

BAŞVURU FORMUNA ULAŞMAK İÇİN TIKLATINIZ

SINAV BAŞVURU TARİHİ:

Sınav Başvuru Tarihi        :   08- 21 Ocak 2021

SINAV ÜCRETİ BANKA BİLGİLERİ:

Sınav Ücreti                     : 80 TL

BANKA ADI                      : T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş.

ŞUBE ADI                        : 9 EYLÜL ÜNİVERSİTESİ – İZMİR

ŞUBE KODU                     : 1506

IBAN NUMARASI              : TR48 0001 0015 0606 7998 8750 69

HESAP NUMARASI           : 06 7998 8750 69

*Not:     Sınav ücretlerini ATM’den  Yatıranların   ATM ler  para üstü vermediğinden dolayı  tam ücret yatırmaları gerekmektedir.

Ücret yatırmayla ilgili ayrıntılı bilgiyi Döner Sermaye Birimi telefonu 301 08  07 numaradan öğrenebilirsiniz.

Öğrenci İşleri Danışma : 0 232 –  301 08 33 E-Posta: ydy.ogrenci@deu.edu.tr

Mesai Saatleri : Hafta içi 10:00 – 16:00 arasındadır.