Yüksek Lisans Yabancı Dil Yeterlik Sınavı (6 Ağustos 2021)

Yayınlanma Tarihi: 08-07-2021

Üniversitemiz yüksek lisans programlarına başvurularda yabancı dil ön koşulu bulunmaktadır. Bu koşul için; YÖK ve ÖSYM tarafından yapılan merkezi yabancı dil sınavından ya da ÖSYM tarafından eşdeğerliliği kabul edilen sınavların herhangi birinden yeterli puanı aldığını belgeleyemeyen adaylar için  “Yüksek Lisans Yabancı Dil Yeterlik Sınavı” yüksekokulumuzca düzenlenmektedir.

Yüksek Lisans Yabancı Dil Yeterlik Sınavı 6 AĞUSTOS 2021 tarihinde 11:00-14:00 saatleri arasında online.deu.edu.tr’de ÇEVRİMİÇİ (ONLINE) olarak yapılacaktır. Sınav İngilizce, Fransızca ve Almanca olmak üzere üç dilde yapılacaktır. Yalnızca bir dilde sınava girebilirsiniz, bu seçim başvuru formu doldurma aşamasında yapılacaktır.

* Sınav çoktan seçmeli 40 sorudan oluşmaktadır; süre 100 dakikadır.

Sınava başvuru işlemleri ile ilgili detaylı bilgiler aşağıdadır;

(Bu sınav, şu an DEÜ YDY hazırlık sınıfı öğrencisi olanlar için muafiyet sınavı değildir, açılacak olan yüksek lisans programlarına başvuru yapacak olan öğrenciler içindir.)

Başvuru için gereken bilgiler:

– Sınav online uygulanacağından sınava giriş belgesi verilmeyecektir.

– Sınav başvuruları 08- 28 Temmuz 2021 arasında, başvuru için son gün olan 28 Temmuz günü saat: 24:00’e kadar aktif olacak olan başvuru ekranından yapılacaktır.

– Sınav ücretinin ödendiğini gösteren, üzerinde sınava girecek kişinin TC KİMLİK NUMARASI yazılı banka dekontunu da ekleyerek, aşağıdaki bağlantıdaki formu doldurmanız gerekmektedir.

* Kaydın gerçekleşmesi için adayların verecekleri bilgilerin doğruluğu son derece önemlidir. Bu konuda tüm sorumluluk adaylara aittir. Eksik ya da hatalı bilgi verilmesi durumunda sınava giriş mümkün olmayacaktır. TC kimlik numaranız, bu sınavda kullanıcı adınız ve aynı zamanda şifreniz olarak kullanacağınızdan, formu doldururken verdiğiniz tüm bilgilerin doğruluğundan emin olunuz..

* Başvurusu kabul edilen adaylar ve sınava giriş bilgileri ile sınavın uygulanması ile ilgili detaylı bilgi 3 Ağustos Salı 2021 tarihi sonrasında  DEÜ YDY/ Duyurular sayfasında ilan edilecektir.  Duyuruları takip etmek, sınav için gerekli teknik düzenlemeleri yapmak ve belirtilen gün ve saatte sınava girmek adayların sorumluluğundadır.

Tüm adaylara başarılar dileriz.

BAŞVURU FORMUNA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

SINAV ÜCRETİ BANKA BİLGİLERİ

SINAV ÜCRETİ: 80 TL

BANKA ADI: T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş.

ŞUBE ADI: 9 EYLÜL ÜNİVERSİTESİ – İZMİR

ŞUBE KODU: 1506

IBAN NUMARASI: TR48 0001 0015 0606 7998 8750 69

HESAP ADI: DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSiTESi DÖNER SERMAYE İŞLETMESI

HESAP NUMARASI: 06 7998 8750 69

DEKONT AÇIKLAMASI:  Sınava girecek kişinin ad, soyad ve TC Kimlik numarası bilgi olarak yazılmalıdır.

Önemli: Başvuru Belgesini doldurmayan veya başvuru yapmayan, başvurusu geçersiz sayılan; sınava girmeyen veya giremeyen, sınava alınmayan veya sınavdan çıkarılan; sınavda başarı sağlayamayan veya sınavı geçersiz sayılan; ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran ve aynı işlem için birden fazla ödeme yapmış olan, bankaya ücret yatırdığı halde başvuru yapmayan adayların ödedikleri ücretler iade edilmez.

*Not: Sınav ücretlerini ATM’den  yatıranların   ATM’ler  para üstü vermediğinden tam ücret yatırmaları gerekmektedir.

Herhangi bir online bankacılık ödeme sistemi yoluyla da sınav ücreti ödemesini gerçekleştirebilirsiniz.

Ücret yatırmayla ilgili ayrıntılı bilgiyi Döner Sermaye Birimi telefonu 0 232301 08 07 numaradan öğrenebilirsiniz.

Öğrenci İşleri Danışma: 0 232 301 08 33 – 0 232 301 08 00

E-Posta: ydy.ogrenci@deu.edu.tr

• Sınava başvuran adaylar yukardaki belirtilen tüm koşul ve şartları kabul etmiş sayılır.