Yüksek Lisans Yabancı Dil Yeterlik Sınavı (15 HAZİRAN 2022)

Yayınlanma Tarihi: 28-05-2022

Yüksek Lisans Yabancı Dil Yeterlik Sınavı başvuruları 30 Mayıs- 10 Haziran 2022 tarihleri arasında aşağıdaki linkte verilen bağlantı üzerinden yapılacak olup; sınav 15 Haziran 2022 saat 17.30’da yüz yüze yapılacaktır. Test sınavı çoktan seçmeli 80 sorudan (dilbilgisi, kelime bilgisi ve okuma becerileri) oluşmaktadır ve işaretlemeler aday tarafından optik forma yapılacaktır. Sınav süresi 180 dakika’dır.

Gireceğiniz sınavın yer bilgisini, 13 Haziran 2022’de DEÜ YDY/ Duyurular sayfasında http://www.ydy.deu.edu.tr/ adresindeki sekmeden kendi T.C. numaranızı girerek öğrenebileceksiniz. DEU YDY web sayfamızı takip ediniz.

Duyuruları takip etmek, belirtilen gün ve saatte sınava girmek adayların sorumluluğundadır.

Tüm adaylara başarılar dileriz.

NOT: Bu sınav, şu an DEÜ YDY hazırlık sınıfı öğrencisi olanlar için muafiyet sınavı değildir, açılacak olan yüksek lisans programlarına başvuru yapacak olan öğrenciler içindir.

BAŞVURU FORMUNA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

SINAV ÜCRETİ BANKA BİLGİLERİ

Sınav Ücreti                     : 160 TL

BANKA ADI                      : T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş.

ŞUBE ADI                         : 9 EYLÜL ÜNİVERSİTESİ – İZMİR

ŞUBE KODU                     : 1506

IBAN NUMARASI            : TR48 0001 0015 0606 7998 8750 69

HESAP NUMARASI          : 06 7998 8750 69

HESAP ADI                        : Dokuz Eylül Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi

DEKONT AÇIKLAMASI    :  Sınava girecek kişinin adı, soyadı ve TC Kimlik numarası bilgi olarak yazılmalıdır.

Önemli: ****Başvuru belgesini doldurmayan veya başvuru yapmayan, başvurusu geçersiz sayılan; sınava girmeyen veya giremeyen, sınava alınmayan veya sınavdan çıkarılan; sınavda başarı sağlayamayan veya sınavı geçersiz sayılan; ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran ve aynı işlem için birden fazla ödeme yapmış olan adayların ödedikleri ücretler geri verilmez.

*Not: ATM’ler para üstü vermediğinden, sınav ücretlerini ATM’den yatıranların tam ücret yatırmaları gerekmektedir.

Ayrıca dekont açıklamasının yazılması koşuluyla, ilgili banka hesabına online ödeme yoluyla da sınav ücreti yatırmak mümkündür.

Ücret yatırmayla ilgili ayrıntılı bilgiyi Döner Sermaye Birimi 0 232 301 6313 numaralı telefondan öğrenebilirsiniz.

Öğrenci İşleri Danışma hattı: 0 232 –  301 6341  – 301 6342 – 301 6318

E-Posta: ydy.ogrenci@deu.edu.tr

Mesai Saatleri: Hafta içi 08:30 – 17:30 arasındadır.

****Sınava başvuran adaylar yukardaki belirtilen tüm koşul ve şartları kabul etmiş sayılır.