Yüksek Lisans Yabancı Dil Sınavına Giriş Yapabilmek İçin Dikkat Edilecek Adımlar

Yayınlanma Tarihi: 28-01-2021

29.01.2021 tarihinde online.deu.edu.tr adresinde uygulanacak olan Yüksek Lisans Yabancı Dil Sınavına giriş yapabilmek için dikkat edilecek adımlar:

1. Şu an veya daha önce deu.edu.tr uzantılı e-posta adresi bulunan adaylar:

Sınava başvuru yaparken belirttiğiniz mail adresi gmail,yahoo, vb. olup, bu mail adresi mevcut ogr.deu.edu.tr adresi ile bağlantılı olan adayları, online sınav sistemi, otomatik olarak deu.edu.tr e-postalarıyla kayıtlamakta, başvuru anında verdiğiniz mail adresini (gmail. yahoo, vb.) kayda almamaktadır.

Ekteki listede, bilgileri bulunan adayların, sınava, deu.edu.tr uzantılı mail adresi ile giriş yapmaları gerekir.

deu.edu.tr E-posta Adresli Adayların Listesi

Listede bilgileri bulunan adaylardan mail adresi öğrencinumarası@ogr.deu.edu.tr şeklinde olan adaylar, online.edu.tr adresindeki sınava, bu kullanıcı adı ile gireceklerdir.

Listede bilgileri bulunan ad.soyad@ogr.deu.edu.tr şeklinde olan adayların, öğrenci numaralı ve ad.soyad lı iki mail adresini https://debishs.deu.edu.tr/DeuzemEslestir.aspx adresindeki adımlara göre eşleştirmeleri gerekmektedir.

online.edu.tr adresine yalnızca öğrencinumarası@ogr.deu.edu.tr mail adresinizle giriş yapabilirsiniz.

deu.edu.tr uzantılı e-posta adresi şifresini hatırlamayan adaylar, https://debis.deu.edu.tr/debis.php adresindeki adımlara göre şifre güncelleyebilirler.

Daha sonra online.deu.edu.tr adresine girip, kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yapınız

Kayıtlı olduğunuz sekmeyi (Yüksek Lisans 1, Yüksek Lisans 2 veya Enstitü Almanca Sınavı ) tıklayınız.

1. deu.edu.tr uzantılı e-posta adresi bulunmayan adaylar:

Sınava başvuru yaparken belirttiğiniz mail adresinize gelen e-postadaki linki tıklayarak şifre belirleyiniz. Bu mesaj bazen epostanızın İstenmeyen (SPAM) kısmına da düşebilir. Lütfen kontrol ediniz. Eğer probleminiz halen devam ederse, destek@deuzem.deu.edu.tr adresine mail atabilirsiniz.

online.deu.edu.tr adresindeki sınava giriş yaparken bu mail adresinizi kullanıcı adı olarak ve belirlediğiniz şifreyi giriniz.