YKS Ek Kontenjan – Yabancı Dil Muafiyet ve Düzey Belirleme Sınavı – 12 Ekim 2021

Yayınlanma Tarihi: 05-10-2021

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

12 EKİM 2021 YKS EK KONTENJAN MUAFİYET VE DÜZEY BELİRLEME SINAVI

• Öğretim dili tamamen (%100) veya kısmen (%30) yabancı dilde olan bölümlere / programlara Ek kontenjan yoluyla kayıtlanan, isteğe bağlı yabancı dil hazırlık eğitimi almak isteyen öğrenciler için yapılacak olan MUAFİYET VE DÜZEY BELİRLEME SINAVI  12 Ekim 2021 saat 10.00’da yüz yüze yapılacaktır.
    • İsteğe bağlı hazırlık eğitimine başvuran Örgün Öğretim öğrencileri, MUAFİYET VE DÜZEY BELİRLEME SINAV sonuçlarına göre kontenjan dahilinde alınacaktır.
    • İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık eğitimine başvuran İkinci Öğretim öğrencileri için kontenjan sınırlaması bulunmamaktadır, ancak dil düzeylerinin belirlenmesi için bu sınava girmeleri ZORUNLUDUR.
  • Sınav çoktan seçmeli 80 sorudan (dilbilgisi, kelime bilgisi ve okuma becerileri) oluşmaktadır ve sınav süresi 120 dakika’dır.
  • 12 Ekim 2021 Muafiyet ve Düzey Belirleme sınavına girecek adaylar için sınavın gün, saat ve yer bilgileri http://www.ydy.deu.edu.tr/ adresindeki duyurular sekmesinde daha sonra ilan edilecektir. DEU YDY web sayfamızı takip ediniz.