Yatay Geçiş Yabancı Dil Sınavı Oturum Bilgileri

Yayınlanma Tarihi: 22-07-2022

GENEL NOT ORTALAMASI İLE YATAY GEÇİŞ BAŞVURUSU YAPAN ADAYLAR İÇİN

YABANCI DİL YETERLİK SINAVI OTURUM BİLGİLERİ (25 Temmuz 2022)

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı güz yarıyılı yatay geçiş başvurusu yapan adaylar için yabancı dil yeterlik sınavları 25 Temmuz 2022 Pazartesi günü,

İngilizce Dil Sınavı: 10.00-11.20 saatleri arasında

D.E.Ü. Tınaztepe Yerleşkesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği amfi/dersliklerinde

Fransızca Dil Sınavı: 12.20- 13.40 saatleri arasında

D.E.Ü. Tınaztepe Yerleşkesi Yabancı Diller Yüksekokulu D110 no’lu derslikte

Almanca Dil Sınavı: 14.40- 16.00 saatleri arasında

D.E.Ü. Tınaztepe Yerleşkesi Yabancı Diller Yüksekokulu D109 no’lu derslikte

yüz yüze yapılacaktır.

Sınav oturum ve salon bilgileri bu duyurunun altında yer almaktadır.

Yatay geçiş kontenjanları için düzenlenen yabancı dil yeterlik sınavının sonrasında mazeret sınavı yapılmayacaktır.

Duyuruları takip etmek, belirtilen gün ve saatte sınava girmek adayların sorumluluğundadır.

Tüm adaylara başarılar dileriz.

SINAV BİLGİLENDİRMESİ

1. Sınava girebilmek için adaylar yanlarında “Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi”ni (TC kimlik belgesi, ehliyet, pasaport) bulundurmak zorundadır.
  2. Test sınavı çoktan seçmeli 50 sorudan (dilbilgisi, kelime bilgisi, okuduğunu anlama becerisi soruları) oluşmaktadır ve işaretlemeler aday tarafından optik forma yapılacaktır. Sınav süresi 80 dakika’dır.
  3. Her soru 2 puandır ve değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacaktır.
  4. Adayların sınav saatinden 30 dakika önce sınava girecekleri binada hazır bulunmaları gerekmektedir.
  5. Sınavda kurşun kalem, silgi vb. dağıtımı yapılmayacağından, adayların bu tür gerekli gereçleri yanlarında getirmeleri gerekmektedir.
  6. Sınavın ilk 30 dakikasından sonra gelen adaylar sınava alınmazlar. Adaylar sınav salonunu sınavın ilk 40 dakikasında terk edemezler. Sınav esnasında herhangi bir sebeple sınav salonundan çıkan aday, yeniden salona alınmayacaktır.
  7. Adayların sınav salonunda yanlarında cep telefonu, akıllı saat ve benzeri cihazları bulundurmaları yasaktır.

!!! Sınav sırasında üzerinde açık ya da kapalı şekilde elektronik cihaz bulunduran adaya kopya işlemi uygulanıp sınavı geçersiz sayılacaktır.

Adaylara önemle duyurulur.

Sınav oturum ve salon bilgilerinize aşağıdaki sorgulama alanına TC kimlik numaranızı /yazarak ulaşabilirsiniz. Yabancı uyruklu öğrenciler ise aşağıdaki linki tıklayarak sınav yerlerini görebilirler.

PASAPORT NUMARASI İLE BAŞVURU YAPAN YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN SINAV YERLEŞİM PLANI İÇİN İÇİN TIKLATINIZ..