Mühendislik Fakültesi Çift Anadal ve Yandal Programları Yabancı Dil Sınavı

Yayınlanma Tarihi: 09-03-2021

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMLARI İNGİLİZCE SINAVI

Sınav 10 Mart 2021 tarihinde 13:00-16:00 saatleri arasında çevrimiçi (online) olarak yapılacaktır.

* Sınav 50 sorudan oluşacaktır. Sınava başladığınız anadan itibaren soruları yanıtlamak için 80 dk. süreniz olacaktır.

* Sınav çoktan seçmeli ve her soru 2 puan değerinde olacaktır.

* Öğrencilerin sınava sadece 1 kere girme hakkı bulunmaktadır.

* Öğrencilerimizin soruları cevaplarken önceki soruya geriye dönme hakları yoktur.

* Sınava başlarken dürüstlük sözünü tıklamadan önce sınavla ilgili açıklamaları dikkatle okuyunuz.

TEKNİK BİLGİLER

Sınava başlamadan önce,

1. online.edu.tr adresine yalnızca öğrencinumarası@ogr.deu.edu.tr mail adresinizle giriş yapabilirsiniz.

online.deu.edu.tr adresine girip, kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yapınız

Sınavınızın uygulanacağı sekmeyi (dersin adını)  (MÜHENDİSLİK YABANCI DİL) tıklayınız.

Sınavda,

• Kablolu internet bağlantısı kullanarak sınava girmeniz önerilir.
  • Tek bir tarayıcıdan giriniz.
  • Sınavınızın uygulanacağı sekmeyi (dersin adını) (MÜHENDİSLİK YABANCI DİL) tıklayınız. (ÖNEMLİ: SINAV GÜNÜNDEN ÖNCE BU DERSİN SEKMESİNİ GÖRDÜĞÜNÜZDEN EMİN OLUNUZ.)
  • Kısa Sınavlar ve Testler sekmesine giriniz.
  • ‘MÜHENDİSLİK ÇİFTANADAL VE YANDAL PROGRAMLARI SINAVI’ adlı sınava tıklayınız.
  • Sırasıyla

– Açıklamaları okuyun

–  “Dürüstlük onayı” tıklayın

–  “Sınava başla” tıklayın

–  Verdiğiniz cevaptan emin olduğunuzda, soruyu cevaplayıp sadece “İleri” butonuna  tıklayın. “İleri” butonuna bastığınızda bir önceki soruya geri dönemez ve cevabınızı  değiştiremezsiniz.

–  Sınavdan çıkmak durumunda kalırsanız kaydet butonuna tıklayıp oturumu  kapatabilirsiniz. Bu durumda sınav kaydedilir ancak gönderim sağlanmaz. Kaydet   butonu, çıkmak durumunda  almanız halinde tekrar sisteme girdiğinizde sınava kaldığınız yerden devam edebilmeniz içindir. (Kaydettiğiniz sınavı belirtilen süre içinde tamamlayıp değerlendirme yapılabilmesi için göndermeniz gerekmektedir. Aksitakdirde, sınav süresi bitiminde kaydettiğiniz kadarı otomatik olarak sistem tarafından değerlendirme için gönderilecektir.) “Notlandırılmak üzere gönder” seçeneğine tıkladığınızda sınavınız değerlendirilmek üzere ilgili birime yollanır.

* Sistem bir sonraki soruya geçerken yavaş çalışabilir. Bu durumda sayfanın yenilenmesini beklemeden, sürekli ‘ileri’ tuşuna basarsanız, ‘Veri Uyuşmazlığı’ uyarısı ile karşılaşabilirsiniz.

* Soruların tamamını görebilmek için ileri tuşuna basınca, sistemin diğer soruyu açmasını bekleyiniz. Bu uyarı ile karşılaşırsanız, lütfen sayfayı yenileyiniz.

* Ayrıca teknik bir sorun yaşayan öğrencilerin ekran görüntüsünü alıp, linki tıklayarak ekran görüntüsünü yüklemesi gerekmektedir.

TEKNİK SORUN BİLDİRİM FORMU

SINAVA GİRECEK ÖĞRENCİLER: