Muafiyet ve Düzey Belirleme Sınavına Girecek Öğrencilerin Dikkatine

Yayınlanma Tarihi: 05-09-2021

22-23 Eylül 2021 tarihlerinde DEÜ Yabancı Diller Yüksekokulunda MUAFİYET VE DÜZEY BELİRLEME SINAVI yapılacaktır. Söz konusu bu sınav aynı zamanda hazırlık sınıfı öğrencilerinin dil düzeylerini belirleyeceği için, zorunlu ve isteğe bağlı hazırlık eğitimi alacak öğrencilerin bu sınava girmesi ZORUNLUDUR. Bu sınava girmeyen öğrenciler hem hazırlık eğitiminden muaf olamazlar, hem de dil düzeyleri belli olmadığı için uygun seviyelerine  yerleşemezler.

Hazırlık eğitimine başvuran İSTEĞE BAĞLI ÖRGÜN ÖĞRETİM (BU YIL YENİ KAYIT YAPAN)  öğrencileri arasında MUAFİYET VE DÜZEY BELİRLEME SINAV sonuçlarına göre, en yüksek puandan başlayarak sıralama yapılır ve ilk % 50’si yabancı dil hazırlık eğitimine kabul edilir. İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık eğitimine başvuran İKİNCİ ÖĞRETİM öğrencileri için kontenjan sınırlaması bulunmamaktadır, ancak dil düzeylerinin belirlenmesi için bu sınava girmeleri ZORUNLUDUR.

ÖNEMLE DUYURULUR.