Muafiyet ve Düzey Belirleme Sınavı Yerleşim Planı / 12-13 Eylül 2023

Yayınlanma Tarihi: 06-09-2023

2023-2024 Eğitim-öğretim yılında, eğitim dili tamamen veya kısmen yabancı dilde olan programlara yeni kayıt olan öğrenciler (yurt dışı öğrencileri dâhil)  ve bir yıl önceki hazırlık eğitiminden başarısız olan öğrenciler için yabancı dil muafiyet sınavları 12-13 Eylül 2023 tarihlerinde yüz yüze yapılacaktır.

Söz konusu bu sınav, aynı zamanda hazırlık sınıfı öğrencilerinin dil düzeylerini belirleyeceği için, zorunlu ve isteğe bağlı hazırlık eğitimi alacak öğrencilerin bu sınava girmesi ZORUNLUDUR. Bu sınava girmeyen öğrenciler hazırlık eğitiminden muaf olamazlar, ayrıca dil düzeyleri belli olamayacağı için uygun dil seviyelerine yerleşemezler.

Hazırlık eğitimine başvuran İSTEĞE BAĞLI ÖRGÜN ÖĞRETİM VE İKİNCİ ÖĞRETİM  (BU YIL YENİ KAYIT YAPTIRAN) öğrencileri arasında, MUAFİYET VE DÜZEY BELİRLEME SINAV sonuçlarına göre, en yüksek (64) puandan başlayarak sıralama yapılır ve ilk % 20’si yabancı dil hazırlık eğitimine kabul edilir.

Muafiyet sınavına girecek öğrencilerin Yüksekokulumuza sınav için kayıt yaptırmalarına gerek yoktur, sınava girecek öğrencilerin isimleri kazandıkları Fakülte, Enstitü ve Yüksekokulları tarafından, tarafımıza bildirilecektir.

12-13 EYLÜL 2023 YABANCI DİL MUAFİYET VE DÜZEY BELİRLEME SINAVI

12-13 Eylül 2023 tarihinde DEÜ Yabancı Diller Yüksekokulunda yapılacak olan MUAFİYET VE DÜZEY BELİRLEME SINAVI’na,

İngilizce’den (öğretim dili tamamen (%100) veya kısmen (%30) İngilizce olan bölümlere / programlara yeni kayıtlanan ve hazırlık sınıfında bir önceki akademik yıl İngilizce’den başarısız olan öğrenciler),

Almanca’dan (Almanca Öğretmenliği programına yeni kayıt yaptırmış ve hazırlık sınıfında bir önceki akademik yıl Almanca’dan başarısız olan öğrenciler),

Fransızca’dan (Fransızca Öğretmenliği programına yeni kayıt yaptırmış ve hazırlık sınıfında bir önceki akademik yıl Fransızca’dan başarısız olan öğrenciler),

Rusça’dan (Rus Dili ve Edebiyatı programına yeni kayıt yaptırmış ve hazırlık sınıfında bir önceki akademik yıl Rusça’dan başarısız olan öğrenciler) gireceklerdir.

Muafiyet ve Düzey Belirleme Sınavı oturum saatleri aşağıda belirtilmektedir.

Her öğrenci tek oturumda sınava girecektir.

İngilizce Muafiyet ve Düzey Belirleme Sınavı Oturum saatleri:

12 Eylül 2023 Salı:

1. Oturum: 9.30- 11.30
  2. Oturum: 13.00- 15.00

13 Eylül 2022 Çarşamba:

1. Oturum: 9.30- 11.30

Rusça Muafiyet ve Düzey Belirleme Sınavı saatleri:

13 Eylül 2023 Çarşamba :

13.00- 15.00

Almanca Muafiyet ve Düzey Belirleme Sınavı saatleri:

13 Eylül 2023 Çarşamba:

13.00- 15.00

Fransızca Muafiyet ve Düzey Belirleme Sınavı saatleri:

13 Eylül 2023 Çarşamba:

13.00- 15.00

İngilizce, Almanca, Fransızca ve Rusça dillerinde düzenlenecek olan sınavlar çoktan seçmeli 80 sorudan (dilbilgisi, kelime bilgisi ve okuma becerileri) oluşmaktadır ve sınav süresi 120 dakika’dır. Örnek sınav soruları DEÜ YDY Duyurular sayfasında paylaşılmıştır.

Aşağıdaki sınav bilgilendirmesini lütfen dikkatlice  okuyunuz.

SINAV BİLGİLENDİRMESİ

1. Adaylar sınava girerken yanlarında “Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi”ni (TC kimlik belgesi, sürücü belgesi veya pasaport) bulundurmak zorundadırlar.

Sınav girişlerinde ‘sınava giriş belgesi’ istenmeyecektir. Bu belge sınav bilgilerinizi takip edebilmeniz için hazırlanmıştır. (Çıktısını yanınızda bulundurmanız sınav salonunuzun doğruluğundan emin olabilmeniz açısından önerilmektedir.)

1. İşaretlemeler aday tarafından optik forma kurşun kalem ile yapılacaktır. Sınav süresi 120 dakika’dır.
  2. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacaktır.
  3. Adayların sınavın başlama saatinden 30 dakika önce sınava girecekleri binada hazır bulunmaları gerekmektedir.
  4. Sınavda SADECE KURŞUN KALEM KULLANILMALIDIR. Sınavda kurşun kalem, silgi vb. dağıtımı yapılmayacağından, adayların bu tür gerekli gereçleri yanlarında getirmeleri gerekmektedir.
  5. Sınavın ilk 40 dakikasından sonra gelen adaylar sınava alınmayacaktır. Adaylar sınav salonunu sınavın ilk 60 dakikasında terk edemezler. Sınav esnasında herhangi bir sebeple sınav salonundan çıkan aday yeniden salona alınmayacaktır.
  6. Adayların sınav salonunda cep telefonu, akıllı saat ve benzeri cihazları kullanmaları yasaktır.

!!! Sınav sırasında üzerinde açık ya da kapalı şekilde elektronik cihaz bulunduran adaya kopya işlemi uygulanıp sınavı geçersiz sayılacaktır.

Adaylara önemle duyurulur.

Sınav oturum ve salon bilgilerinize aşağıdaki sorgulama alanından ulaşabilirsiniz.  Oturum değişikliği yapılmamaktadır.  Her öğrenci kendisine ilan edilen oturumda sınava girmek zorundadır.

Duyuruları takip etmek, belirtilen gün ve saatte sınava girmek adayların sorumluluğundadır.

Tüm adaylara başarılar dileriz.