Final Sınavı Yerleşim Programı

Yayınlanma Tarihi: 21-05-2019

Tüm Örgün Öğretim ve 2. Öğretim öğrencilerimize duyurulur:

*2019 Yıl Sonu Sınavı için tüm ÖRGÜN ve İKİNCİ ÖĞRETİM öğrencileri kur gözetmeksizin harmanlanmış ve 24-26 öğrenciden oluşacak şekilde gruplanmıştır.

Aşağıdaki sorgulama bölümünden sınav tarih, yer ve saatlerinizi öğrenebilirsiniz.

* Yazma sınavı 60 dakikadır. ‘cause and/or effect essay essay’ türü sorulacak, tek konu verilecektir.

*Dinleme sınavı 3 bölümden, 15 sorudan oluşmaktadır. Yıl içi sınavları ile tarzı aynıdır. Dinleme sınavı saatinde kapılar kilitlenecektir.

*Okuma sınavı 3 parçadan ve 15 sorudan oluşmaktadır. Süresi 45 dakikadır. Yıl içi sınavları ile tarzı aynıdır.

*Test sınavı 40 tane çoktan seçmeli sorudan oluşur. Süresi 50 dakikadır. Soru kitapçığı üzerine yapılan işaretlemeler dikkate alınmaz. Test sınavında her türlü işaretleme optik forma yapılmadır.

*Konuşma sınavı yıl içi sınavları ile aynı tarzdadır.

* TEST SINAV SORULARININ SINIFTA ÇÖZÜLMESİ, RD/WR/LST İNCELEME VE TUTANAKTAKİ NOTLARIN ÖĞRENCİLERE DUYURULMASI” anında test sınav soruları öğrencilerle çözülecek, tutanaklardaki notlar öğrencilere duyurulacak ve sınav kâğıtları öğrencilere gösterilecektir. DEBİSte ilan edilecek olan notlarınızı görmüş olduğunuz sınav kağıtlarınızdaki notlarınızla kıyaslayınız. Bir tutarsızlık olduğu takdirde 5 İŞ GÜNÜ İÇERİSİNDE MADDİ HATA DİLEKÇESİ İLE ÖĞRENCİ İŞLERİNE BAŞVURMANIZ GEREKMEKTEDİR.

*Sınavlarda öğrencilerin cep telefonları KAPALI konumda mutlaka toplanacaktır. Bunun haricinde sınava HER TÜRLÜ SAAT VE ELEKTRONİK AYGITLA GELİNMESİ YASAKTIR. Üzerinde açık ya da kapalı şekilde cep telefonu veya herhangi bir elektronik aygıt bulunan öğrenciye kopya işlemi uygulanıp SINAVI GEÇERSİZ SAYILACAKTIR.

DEÜ YDY KOORDİNATÖRLÜK

21.05.2019