Dikey Geçiş Yabancı Dil Muafiyet ve Düzey Belirleme Sınavı – 29 Eylül 2021

Yayınlanma Tarihi: 23-09-2021

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında, DGS ile Üniversitemize yerleşen öğrencilerin yabancı dil muafiyet ve düzey belirleme sınavı, 29 Eylül 2021 tarihinde saat 11:00 ‘da Dokuzçeşmeler Kampüsünde yüz yüze yapılacaktır.

Sınav oturum ve salon bilgileri için DEU YDY web sayfamızda yayınlanacak duyuruları takip ediniz.

DEÜ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU DİKEY GEÇİŞ YABANCI DİL MUAFİYET VE DÜZEY BELİRLEME SINAVI – 29 EYLÜL 2021

SINAV BİLGİLENDİRMESİ

1. Adaylar sınava girebilmek için yanlarında “Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi”ni (TC kimlik belgesi, ehliyet, pasaport) bulundurmak zorundadır.
  2. Test sınavı çoktan seçmeli 80 sorudan (dilbilgisi, kelime bilgisi ve okuma becerileri) oluşmaktadır ve işaretlemeler aday tarafından optik forma yapılacaktır. Sınav süresi 120 dakika’dır.
  3. Adayların sınav saatinden 30 dakika önce sınava girecekleri binada hazır bulunmaları gerekmektedir.
  4. Test sınavının ilk 30 dakikasından sonra gelen adaylar sınava alınmazlar. Adaylar sınav salonunu sınavın ilk 60 dakikasında terk edemezler.
  1. Bina girişinde HES kodu kontrolü yapılacaktır. HES kodu sorgulaması yapılabilmesi için adayların HES kodlarını hazır bulundurmaları gerekmektedir. (Hızlı kontrol için karekod kullanmanızı tavsiye ederiz.)
  1. Adayların sınav salonunda yanlarında cep telefonu (HES kodu sorgulaması sonrasında, sınav salonuna girişte cep telefonları KAPALI konumda, sınav salon başkanı tarafından toplanacaktır), akıllı saat ve benzeri cihazları bulundurmaları yasaktır.

!!! Sınav sırasında yanlarında cep telefonu vb elektronik cihaz bulunduran adayların sınavları İPTAL edilecektir.

1. Adaylar sınavın yapılacağı binaya girişten itibaren maske takmalı ve sosyal mesafe kuralına uymalıdır.
  2. Adaylar sınav binasına girerken yanlarında el dezenfektanı, siperlik, eldiven, kolonya bulundurabilir.
  3. Adayların sınava girecekleri bina ve sınav salonu ile ilgili bilgiler 28 Eylül 2021 tarihinde ydy.deu.edu.tr adresinde, ‘DUYURULAR’ bölümünde ilan edilecektir.

COVİD-19 KONULU ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME!!!

29 Eylül 2021 tarihinde yapılacak olan Dikey Geçiş Yabancı Dil Muafiyet ve Düzey Belirleme Sınavına girecek adaylardan;

• Kesin Covid-19 tanısı olan,
  • Kesin Covid-19 tanısı ile tedavisi tamamlanıp sonrasındaki karantina sürecinde olan,
  • Kesin Covid-19 vakası ile temasından dolayı karantina sürecinde olan,
  • Covid-19’u düşündürecek şikâyetleri olan adayların

Bu linkte bulunan Covid-19 Bilgilendirme Dilekçesi’ni doldurarak, belgeleri (raporu, karantina süresi gösterir resmi belge, vb) ile birlikte 28 Eylül 2021 saat 17:30’a kadar yabancidiller@deu.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir.

Adaylara önemle duyurulur.