4 Ekim 2022 Tarihli Muafiyet Sınavı Yerleşim Planı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

7417 SAYILI AF KANUNDAN FAYDALANAN ÖĞRENCİLER VE

YKS-2022 EK YERLEŞTİRME ÖĞRENCİLERİ İÇİN

YABANCI DİL MUAFİYET VE DÜZEY BELİRLEME SINAVI ( 4 EKİM 2022 )

YERLEŞTİRME İLANI VE SINAV KURALLARI

7417 Sayılı Af Kanundan faydalanan öğrenciler ve YKS-2022 Ek Yerleştirme öğrencileri için Yabancı Dil Muafiyet ve Düzey Belirleme Sınavı saat 10.00’da Tınaztepe Yerleşkesindeki sınav salonlarında yüz yüze yapılacaktır. İlgili öğrencilerin yabancı dil düzeylerinin belirlenmesi ve uygun kura yerleştirilebilmeleri için sınava girmeleri ZORUNLUDUR.

Her bir aday sadece atandıkları oturumda sınava girecektir.

Sınav oturum ve salon bilgilerinize aşağıdaki sorgulama alanına DEÜ öğrenci numaranızı yazarak ulaşabilirsiniz.

Duyuruları takip etmek, belirtilen gün ve saatte sınava girmek adayların sorumluluğundadır. Tüm adaylara başarılar dileriz.

SINAV KURALLARI:

1. Sınav binasına girişlerde adaylar yanlarında ‘Sınav Giriş Belgesi’ ve ‘Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgelerini (TC kimlik belgesi, sürücü belgesi veya pasaport) bulundurmak zorundadır.
  2. Adayların sınav saatinden 45 dakika önce sınava girecekleri binada hazır bulunmaları gerekmektedir.
  3. Sınavda 80 soru bulunmaktadır ve adaylar tüm işaretlemeleri optik forma yapacaklardır. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacaktır. Sınavda kurşun kalem, silgi vb. dağıtımı yapılmayacağından, adayların bu tür gerekli gereçleri yanlarında getirmeleri gerekmektedir.
  4. Sınavın ilk 40 dakikasından sonra gelen adaylar sınava alınmazlar. Adaylar sınav salonunu sınavın ilk 60 dakikasında terk edemezler. Sınav esnasında herhangi bir sebeple sınav salonundan çıkan aday, yeniden salona alınmayacaktır.
  5. Adayların sınav salonunda yanlarında cep telefonu, akıllı saat ve benzeri cihazları bulundurmaları yasaktır.

Sınav sırasında üzerinde açık ya da kapalı şekilde elektronik cihaz bulunduran adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

Adaylara önemle duyurulur.