29 Ocak 2021 Yüksek Lisans Yabancı Dil Sınavı Uygulama Esasları ve Sınav Oturum Bilgileri

Yayınlanma Tarihi: 27-01-2021

YÜKSEL LİSANS YABANCI DİL YETERLİK SINAVI

Sınav 29 OCAK 2021 tarihinde 11:00-14:00 saatleri arasında çevrimiçi (online) olarak yapılacaktır.

* Sınav 40 sorudan oluşacaktır. Sınava başladığınız anadan itibaren soruları yanıtlamak için 100 dk. süreniz olacaktır.

* Sınav  çoktan seçmeli ve her soru 2.5 puan değerinde olacaktır.

* Öğrencilerin  sınava sadece 1 kere girme hakkı bulunmaktadır.

* Öğrencilerimizin soruları cevaplarken önceki soruya  geriye dönme hakları yoktur.

* Sınava başlarken  dürüstlük sözünü tıklamadan önce sınavla ilgili açıklamaları dikkatle okuyunuz.

SINAVA GİRİŞ: http://online.deu.edu.tr

TEKNİK BİLGİLER

Sınava başlamadan önce,

1. Şu an veya daha önce deu.edu.tr uzantılı e-posta adresi bulunan adaylar:

Sınava başvuru yaparken belirttiğiniz mail adresi gmail,yahoo, vb. olup, bu mail adresi mevcut ogr.deu.edu.tr adresi ile bağlantılı olan adayları, online sınav sistemi, otomatik olarak deu.edu.tr e-postalarıyla kayıtlamakta, başvuru anında verdiğiniz mail adresini (gmail. yahoo, vb.) kayda almamaktadır.

Ekteki listede, bilgileri bulunan adayların, sınava, deu.edu.tr uzantılı mail adresi ile giriş yapmaları gerekir.

deu.edu.tr E-posta Adresli Adayların Listesi

Listede bilgileri bulunan adaylardan mail adresi öğrencinumarası@ogr.deu.edu.tr şeklinde olan adaylar, online.edu.tr adresindeki sınava, bu kullanıcı adı ile gireceklerdir.

Listede bilgileri bulunan ad.soyad@ogr.deu.edu.tr şeklinde olan adayların, öğrenci numaralı ve ad.soyad lı iki mail adresini https://debishs.deu.edu.tr/DeuzemEslestir.aspx adresindeki adımlara göre eşleştirmeleri gerekmektedir.

online.edu.tr adresine yalnızca öğrencinumarası@ogr.deu.edu.tr mail adresinizle giriş yapabilirsiniz.

deu.edu.tr uzantılı e-posta adresi şifresini hatırlamayan adaylar, https://debis.deu.edu.tr/debis.php adresindeki adımlara göre şifre güncelleyebilirler.

Daha sonra online.deu.edu.tr adresine girip, kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yapınız

Kayıtlı olduğunuz sekmeyi (Yüksek Lisans 1, Yüksek Lisans 2 veya Enstitü Almanca Sınavı ) tıklayınız.

1. deu.edu.tr uzantılı e-posta adresi bulunmayan adaylar:

Sınava başvuru yaparken belirttiğiniz mail adresinize gelen e-postadaki linki tıklayarak şifre belirleyiniz. Bu mesaj bazen epostanızın İstenmeyen (SPAM) kısmına da düşebilir. Lütfen kontrol ediniz. Eğer probleminiz halen devam ederse, destek@deuzem.deu.edu.tr adresine mail atabilirsiniz.

online.deu.edu.tr adresindeki sınava giriş yaparken bu mail adresinizi kullanıcı adı olarak ve belirlediğiniz şifreyi giriniz.

Sınavda,

• Kablolu internet bağlantısı kullanarak sınava girmeniz önerilir.
  • Tek bir tarayıcıdan giriniz.
  • deu.edu.tr adresine girip, 2020-2021 güz dönemini seçiniz.
  • Kayıtlı olduğunuz sekmeyi (Yüksek Lisans 1 , Yüksek Lisans 2 veya Enstitü Almanca Sınavı ) tıklayınız.
  • Kısa Sınavlar ve Testler sekmesine giriniz.
  • ‘Yüksek Lisans Dil Yeterlik Sınavı’ adlı sınava tıklayınız.
  • Sırasıyla

– Açıklamaları okuyun

–  “Dürüstlük onayı” tıklayın

–  “Sınava başla” tıklayın

–  Verdiğiniz cevaptan emin olduğunuzda, soruyu cevaplayıp sadece “İleri” butonuna

tıklayın. “İleri” butonuna bastığınızda bir önceki soruya geri dönemez ve cevabınızı

değiştiremezsiniz.

–  Sınavdan çıkmak durumunda kalırsanız kaydet butonuna tıklayıp oturumu  kapatabilirsiniz. Bu durumda sınav kaydedilir ancak gönderim sağlanmaz. Kaydet  butonu, çıkmak durumunda kalmanız halinde tekrar sisteme girdiğinizde sınava kaldığınız yerden devam edebilmeniz içindir. (Kaydettiğiniz sınavı belirtilen süre  içinde tamamlayıp değerlendirme yapılabilmesi için göndermeniz gerekmektedir. Aksi takdirde, sınav süresi bitiminde kaydettiğiniz kadarı otomatik olarak sistem tarafından değerlendirme için gönderilecektir.) “Notlandırılmak üzere gönder” seçeneğine tıkladığınızda sınavınız değerlendirilmek üzere ilgili birime yollanır.

* Sistem bir sonraki soruya geçerken yavaş çalışabilir. Bu durumda sayfanın yenilenmesini beklemeden, sürekli ‘ileri’ tuşuna basarsanız, ‘Veri Uyuşmazlığı’ uyarısı ile karşılaşabilirsiniz.

* Soruların tamamını görebilmek için ileri tuşuna basınca, sistemin diğer soruyu açmasını bekleyiniz. Bu uyarı ile karşılaşırsanız, lütfen sayfayı yenileyiniz.

* Sınav esnasında çözemediğiniz bir sorun olduğu takdirde 11:00 -14:00 saatleri arasında         (232) 301 08 40 numaralı telefondan Koordinatörlük Ofisi’ni arayıp destek isteyebilirsiniz. Ayrıca teknik bir sorun yaşayan öğrencilerin ekran görüntüsünü alıp, linki tıklayarak ekran görüntüsünü yüklemesi gerekmektedir.

TEKNİK SORUN BİLDİRİM FORMU