19-20 EYLÜL 2022 YABANCI DİL MUAFİYET VE DÜZEY BELİRLEME SINAVI

Yayınlanma Tarihi: 01-09-2022

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

19-20 EYLÜL 2022 YABANCI DİL MUAFİYET VE DÜZEY BELİRLEME SINAVI

19-20 Eylül 2022 tarihinde DEÜ Yabancı Diller Yüksekokulunda yapılacak olan MUAFİYET VE DÜZEY BELİRLEME SINAVI’na,

• İngilizce’den (öğretim dili tamamen (%100) veya kısmen (%30) İngilizce olan bölümlere / programlara yeni kayıtlanan ve hazırlık sınıfında bir önceki akademik yıl İngilizce’den başarısız olan öğrenciler),
  • Almanca’dan (Almanca Öğretmenliği programına yeni kayıt yaptırmış ve hazırlık sınıfında bir önceki akademik yıl Almanca’dan başarısız olan öğrenciler),
  • Fransızca’dan (Fransızca Öğretmenliği programına yeni kayıt yaptırmış ve hazırlık sınıfında bir önceki akademik yıl Fransızca’dan başarısız olan öğrenciler),
  • Rusça’dan (Rus Dili ve Edebiyatı programına yeni kayıt yaptırmış öğrenciler) gireceklerdir.

Her bir öğrenci sadece tek oturumda sınava girecektir.

İngilizce Muafiyet ve Düzey Belirleme Oturum saatleri:

2. Oturum: 12.30- 14.30

20 Eylül 2022 Salı:

1. Oturum: 9.30- 11.30

Almanca Muafiyet ve Düzey Belirleme Oturum saatleri:

1. Oturum: 9.30- 11.30

Fransızca Muafiyet ve Düzey Belirleme Oturum saatleri:

1. Oturum: 9.30- 11.30

Rusça Muafiyet ve Düzey Belirleme Oturum saatleri:

Önemli Hatırlatma:

Söz konusu sınav aynı zamanda hazırlık sınıfı öğrencilerinin dil düzeylerini belirleyeceği için, zorunlu ve isteğe bağlı hazırlık eğitimi alacak tüm öğrencilerin sınava girmesi ZORUNLUDUR. Bu sınava girmeyen öğrenciler hazırlık eğitiminden muaf olamazlar, ayrıca dil düzeyleri belli olamayacağı için uygun dil seviyelerine yerleşemezler.

Hazırlık eğitimine başvuran İSTEĞE BAĞLI ÖRGÜN ÖĞRETİM (BU YIL YENİ KAYIT YAPTIRAN) öğrencileri arasında, MUAFİYET VE DÜZEY BELİRLEME SINAV sonuçlarına göre, en yüksek puandan başlayarak sıralama yapılır ve ilk % 50’si yabancı dil hazırlık eğitimine kabul edilir. İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık eğitimine başvuran İKİNCİ ÖĞRETİM öğrencileri için kontenjan sınırlaması bulunmamaktadır, ancak dil düzeylerinin belirlenmesi için bu sınava girmeleri ZORUNLUDUR.

İngilizce, Almanca, Fransızca ve Rusça dillerinde düzenlenecek olan sınavlar çoktan seçmeli 80 sorudan (dilbilgisi, kelime bilgisi ve okuma becerileri) oluşmaktadır ve sınav süresi 120 dakika’dır.

Sınav oturum bilgileri ve salon bilgileri, yerleştirmenin tamamlanmasının ardından DEÜ YDY/ Duyurular sayfasında http://www.ydy.deu.edu.tr/ adresindeki sekmede ilan edilecektir. Örnek sınav soruları da yine DEÜ YDY Duyurular sayfasında paylaşılacaktır.

Duyuruları takip etmek, belirtilen gün ve saatte sınava girmek adayların sorumluluğundadır.

Tüm adaylara başarılar dileriz.