04 KASIM 2021 YKS EK KONTENJAN MUAFİYET VE DÜZEY BELİRLEME SINAVI

Yayınlanma Tarihi: 26-10-2021

• Öğretim dili tamamen (%100) veya kısmen (%30) yabancı dilde olan bölümlere / programlara Ek kontenjan yoluyla kayıt yaptıran, isteğe bağlı yabancı dil hazırlık eğitimi almak isteyen öğrenciler için yapılacak olan MUAFİYET VE DÜZEY BELİRLEME SINAVI  04 Kasım 2021 saat 13.15’te yüz yüze yapılacaktır.
    • İsteğe bağlı hazırlık eğitimine başvuran Örgün Öğretim öğrencileri, MUAFİYET VE DÜZEY BELİRLEME SINAV sonuçlarına göre kontenjan dahilinde alınacaktır.
    • İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık eğitimine başvuran İkinci Öğretim öğrencileri için kontenjan sınırlaması bulunmamaktadır, ancak dil düzeylerinin belirlenmesi için bu sınava girmeleri ZORUNLUDUR.
  • Sınav çoktan seçmeli 80 sorudan (dilbilgisi, kelime bilgisi ve okuma becerileri) oluşmaktadır ve sınav süresi 120 dakika’dır.
  • 04 Kasım 2021 Muafiyet ve Düzey Belirleme sınavına girecek adaylar için sınavın gün, saat ve yer bilgileri http://www.ydy.deu.edu.tr/ adresindeki duyurular sekmesinde daha sonra ilan edilecektir. DEU YDY web sayfamızı takip ediniz.