Dikey Geçiş, Ek Yerleştirme – İngilizce Yeterlik Sınavı – 02 Aralık 2020

İNGİLİZCE YETERLİK SINAVI DUYURUSU

02 ARALIK 2020

Sevgili Öğrencilerimiz,

Öncelikle DEBİS hesabınıza giriniz ve hesabınızın aktif olduğundan emin olunuz. DEBİS hesabınıza giremiyorsanız, SAKAİ uzaktan eğitim portalına da giremezsiniz. DEBİS hesabınıza üniversitemize kayıt olurken size verilen ……@ogr.deu.edu.tr uzantılı kullanıcı adı ve şifre ile girebilirsiniz. Eğer bu hesabınıza erişemiyorsanız ivedilikle admin@deu.edu.tradresine e-mail atınız. SAKAİ uzaktan eğitim portalına giriş yapabiliyorsanız, destek.deuzem.deu.edu.tr adresindeki öğrenci kullanım videolarını izleyerek sistemin işleyişi hakkında bilgi edinebilirsiniz.

02 ARALIK 2020 09.00 ile 17.00 saatleri arası ( TÜRKİYE SAATİ İLE) “İNGİLİZCE YETERLİK SINAVI ”çevrimiçi (online) olarak yapılacaktır. Bu sınavda alacağınız puan İngilizce hazırlık sınıfında eğitim alıp, almayacağınız belirler. Bu sınava girecek öğrencilerimiz:

1. 2020*****3- Abd***** Kar*****
  2. 202*****4-Ale***** Kar*****
  3. 2020*****4- Fat***** Gün*****
  4. 2020*****4- Oka*Alt*****

Bu sınavı 1kez teslim etme hakkınız vardır.

Sınavla ilgili bir sorun yaşamanız halinde aşağıdaki linki tıklatarak sorunu bize bildirmeniz önemle rica olunur.

YDY OnlineDEÜ Sorun Bilme Formu

Sınava başlamadan önce,

• Kablolu internet bağlantınız olduğundan emin olunuz.

Sınav süresince,

• Tek bir tarayıcıdan giriniz.
  • deu.edu.tr adresine gidip, 2020-2021 güz dönemini seçiniz.
  • Kullanıcı adınız (…@ogr.deu.edu.tr) ve şifrenizle giriş yapınız.
  • “DGS EK” isimli dersi tıklayınız.
  • Kısa Sınavlar ve Testler sekmesine giriniz.
  • “DGS EK” adlı sınava tıklayınız.
  • Sırasıyla
  • “Dürüstlük onayı” tıklayın
  • “Sınava başla” tıklayın
  • Verdiğiniz her cevaptan sonra “ileri” butonuna tıklayın. Bir önceki soruya dönmek için “geri” butonunu kullanın.
  • Kaydet butonuna tıklayıp oturumu kapatırsanız sınav kaydedilir ancak gönderim sağlanmaz. Kaydet butonu, çıkmak durumunda kalmanız halinde tekrar sisteme girdiğinizde sınava kaldığınız yerden devam edebilmeniz içindir. (Kaydettiğiniz sınavı belirtilen süre içinde tamamlayıp değerlendirme yapılabilmesi için göndermeniz gerekmektedir. Aksi takdirde, sınav süresi bitiminde kaydettiğiniz kadarı otomatik olarak sistem tarafından değerlendirme için gönderilecektir.) “Notlandırılmak üzere gönder” seçeneğine tıkladığınızda sınavınız değerlendirilmek üzere ilgili birime yollanır.