DEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu – PTE Akademik Sınav Merkezi

Yayınlanma Tarihi: 03-06-2021

Üniversitemiz bünyesinde Yabancı Diller Yüksekokuluna bağlı olarak faaliyet gösteren PTE AKADEMIK SINAV MERKEZI haftada iki kez düzenlenen sınavlarla katılımcılara İngilizce yeterliliklerini dört temel beceri (yazma, konuşma, okuma ve dinleme) ile ölçme imkânı sağlamaktadır.

ÖSYM’nin eşdeğerlilik listesinde de yer alan Pearson Test of English (PTE) sınavı, alanlarında yükselmek, doçentlik ölçütlerini sağlamak, İngilizce hazırlıktan muaf olmak gibi farklı amaçlarla kullanılabilmektedir ve yüksekokulumuzda hafta içi ve hafta sonu olmak üzere iki oturumda hizmet vermektedir.

Bu sınav 90 üzerinden puanlanmaktadır. Bazı örnek denklikler aşağıda verilmiştir.

Akademik Kadro  PTE 71/90 = YDS 70/100

Lisansüstü eğitim PTE 67/90 = YDS 65/100

Hazırlık Muafiyeti PTE 55/90 = YDS 60/100

Sınava Kaydolmak için: https://pearsonpte.com/#