Erasmus Yabancı Dil Sınavı Örneği ve Sınav Hakkında Bilgilendirme

Yayınlanma Tarihi: 18-04-2023

ERASMUS SINAVI KURALLAR VE İÇERİK HAKKINDA BİLGİLENDİRME

** Sınav saatinden en az 30 dk. önce sınav yerinde olunuz.

** Tüm oturumlarda ÜZERİNDE AÇIK YA DA KAPALI ŞEKİLDE CEP TELEFONU, AKILLI SAAT VB. CİHAZ BULUNAN ÖĞRENCİYE KOPYA İŞLEMİ UYGULANIP

SINAVI GEÇERSİZ SAYILACAKTIR!

YAZMA SINAVI

Öğrenciler sınav salonunu ilk 30 dakikada terk edemezler. Herhangi bir gerekçeyle sınav salonundan çıkan öğrenci tekrar salona giremez.

Yazma sınavında TEK bir konu verilecek ve bir “opinion essay” yazmanız beklenecektir. Kelime sınırı 250-300’dür.

DİNLEME SINAVI

– DİNLEME SINAVI ANONSLA BAŞLAYIP ANONSLA BİTER. Sınav başlangıç saatinden sonra sınav salonuna giriş kesinlikle mümkün değildir. Sınav esnasında hiçbir öğrenci sınav salonundan çıkamaz.

• SINAV İÇERİĞİ ŞU ŞEKİLDEDİR:

1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ+ DİNLEME PARÇASI 1 (Soru 1-Soru1 TEKRAR / Soru2-Soru 2 TEKRAR / Soru3-Soru 3 TEKRAR / Soru4-Soru 4 TEKRAR / Soru5-Soru 5 TEKRAR) +1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ  +DİNLEME PARÇASI 2+ ARA+ DİNLEME PARÇASI 2 TEKRAR + 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ +DİNLEME PARÇASI 3+ ARA+ DİNLEME PARÇASI 3 TEKRAR.

Sınavınızda 3 bölüm bulunmaktadır. Dinleme parçası kaydında, her bölümden önce 1’er dakika soruları okuma süresi verilmiştir.

• SINAV BİTİMİNDE YAZDIKLARINIZI KONTROL EDEBİLMENİZ İÇİN 1 DAKİKA SÜRENİZ OLACAKTIR.

– SINAVIN A VE B BÖLÜMLERİ ÇOKTAN SEÇMELİ C BÖLÜMÜ İSE BOŞLUK DOLDURMA ŞEKLİNDEDİR. C BÖLÜMÜNDE YAZIM HATASI YAPARSANIZ PUAN ALAMAZSINIZ. BU BÖLÜMDE BOŞLUKLARI TEK KELİMEYLE DOLDURMANIZ GEREKMEKTEDİR. FAZLADAN KELİME YAZARSANIZ (A/AN/THE DAHİL) PUAN ALAMAZSINIZ.

Use of ENGLISH+ OKUMA SINAVI

Test ve okuma sınavı 40 USE OF ENGLISH ve 15 READING, toplamda 55 ÇOKTAN SEÇMELİ sorudan oluşmaktadır. Sınav süresi 100 dakikadır. Öğrenciler sınav salonunu ilk 40 dakikada terk edemezler. Herhangi bir sebeple sınav salonundan çıkan öğrenci, sınav salonuna tekrar giremez.

KONUŞMA SINAVI

Öğrencilere zarftan SADECE TEK BİR konu seçtirilip üzerinde düşünebilmesi için 1 dakika verilecektir. Öğrenciler seçtikleri konu hakkında düşünürken kâğıt ve kalem kullanarak sadece anahtar kelimeleri not alabileceklerdir. Öğrencilerin ikinci bir konu seçmelerine kesinlikle izin verilmeyecektir. Her öğrenci 3-4 dakika kadar konuşturulacaktır.

SINAV ÖRNEĞİ