Yeterlik Sınavına Girecek Olan Öğrencilerimizin Dikkatine

Yayınlanma Tarihi: 05-09-2019

* Yeterlik sınavı 3 ayrı kitapçıktan (yazma, okuma, test ) ve toplamda 155 dakikadan oluşmaktadır. Sınav bir bütün olarak uygulanacaktır. Sınavın ilk 30 dakikası içinde gelen öğrenci sınava girebilir. İlk 45 dakikadan sonra sınava devam etmek istemeyen öğrenciler dışarı çıkabilir. Sınav salonundan çıkan öğrenciler tekrar sınav salonuna alınmazlar.

* Yazma sınavı 60 dakikadır. ‘opinion essay’ türü sorulacak, tek konu verilecektir. Yazma sınavı 30 puandır.

*Okuma sınavı 3 parçadan ve 15 sorudan oluşmaktadır. Her bir soru 2, sınav toplamda 30 puandır. Okuma sınavı 45 dakikadır.

*Test sınavı 40 tane çoktan seçmeli sorudan oluşur. Her bir soru 1 puandır. Süresi 50 dakikadır. Soru kitapçığı üzerine yapılan işaretlemeler dikkate alınmaz. Test sınavında her türlü işaretleme optik forma yapılmadır. Yanlışlar doğruları götürmez.

*Sınava HER TÜRLÜ SAAT VE ELEKTRONİK AYGITLA GELİNMESİ YASAKTIR. Üzerinde açık ya da kapalı şekilde cep telefonu veya herhangi bir elektronik aygıt bulunan öğrenciye kopya işlemi uygulanıp sınavı geçersiz sayılacaktır.”

* Sınav saat ve oturum bilgisi YDY sayfasında duyurulacaktır.