Muafiyet ve Düzey Belirleme Sınavı Yerleşim Planı (Eylül 2021)

Yayınlanma Tarihi: 17-09-2021

SINAVINA GİRECEK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

• Sınav Salonları Dokuzçeşmeler Kampüsündedir. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) ile Yabancı Diller Yüksekokulu (YDY) Derslikleridir.
  • Kampüse sadece sınava girecek olan öğrenciler alınacaktır.
  • Olası sorunlar için DEÜ YDY Öğrenci İşleri birimi ile iletişime geçiniz.  (Öğrenci İşleri Birimi: 0 232 301 10 832 – 301 10 833 )
  • Covid-19 tedbirleri gereğince kamu binalarına girişlerde HES kodu sorgulaması yapılmaktadır. Bunun için HES kodunuzu almış olarak sınav saatinizden önce sınav yerlerinizde bulunmanız gerekmektedir.(Hızlı kontrol için karekod kullanmanızı tavsiye ederiz)
  • Kampüse girdiğiniz andan itibaren maske takmak zorunludur.
  • Sınava giren öğrenciler fotoğraflı kimlik kartlarını yanlarında bulundurmak zorundadır.
  • Muafiyet ve Düzey Belirleme Sınavında öğrencilerin cep telefonları KAPALI konumda, sınav salonu içinde, salon başkanlarınca uygun görülen bir yerde toplanacaktır.
  • Sınava her türlü akıllı saat ve elektronik aygıtla gelinmesi yasaktır. Sınav salonunda üzerinde açık şekilde cep telefonu veya herhangi bir elektronik aygıt bulunan öğrenciye kopya işlemi uygulanıp sınavı geçersiz sayılacaktır.
  • Muafiyet ve Düzey Belirleme Sınavı 80 sorudan (Dilbilgisi, Kelime Bilgisi ve Okuma Becerileri) oluşmaktadır. Sınav süresi 120 dakikadır. Soruların tamamı çoktan seçmelidir. Her türlü işaretleme optik forma kurşun kalemle yapılacaktır. Kitapçıkların üzerine yapılan işaretlemeler değerlendirmeye alınmaz.
  • Bu sınav, öğrencilerin hazırlık programından muafiyet durumunu belirlemesinin yanı sıra, muaf olamayan öğrencilerimizin de kendi düzeylerinde sınıflara yerleştirilmelerini sağlayacaktır. Bu nedenle öğrencilerimizin sınavda bildikleri tüm soruları yapmaları çok büyük önem taşımaktadır.
  • Muafiyet ve Düzey Belirleme Sınavında yanlışlar doğruları götürmez.
  • İlk 30 dakikadan sonra gelen öğrenciler sınava alınamaz; ilk 60 dakika öğrenciler sınavdan çıkamaz.

Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

Sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.