2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Yabancı Dil Muafiyet ve Düzey Belirleme Sınavı

Yayınlanma Tarihi: 16-08-2023

2023-2024 Eğitim-öğretim yılında, eğitim dili tamamen veya kısmen yabancı dilde olan lisans programlarına yeni kayıt olan öğrenciler (yurt dışı öğrencileri dâhil), yüksek lisans öğrencileri ve bir yıl önceki hazırlık eğitiminden başarısız olan öğrenciler için yabancı dil muafiyet sınavları 12-13 Eylül 2023 tarihlerinde yüz yüze yapılacaktır.

Söz konusu bu sınav, aynı zamanda hazırlık sınıfı öğrencilerinin dil düzeylerini belirleyeceği için, zorunlu ve isteğe bağlı hazırlık eğitimi alacak öğrencilerin bu sınava girmesi ZORUNLUDUR. Bu sınava girmeyen öğrenciler hazırlık eğitiminden muaf olamazlar, ayrıca dil düzeyleri belli olamayacağı için uygun dil seviyelerine yerleşemezler.

Hazırlık eğitimine başvuran İSTEĞE BAĞLI ÖRGÜN ÖĞRETİM VE İKİNCİ ÖĞRETİM  (BU YIL YENİ KAYIT YAPTIRAN) öğrencileri arasında, MUAFİYET VE DÜZEY BELİRLEME SINAV sonuçlarına göre, en yüksek (64) puandan başlayarak sıralama yapılır ve ilk % 20’si yabancı dil hazırlık eğitimine kabul edilir.

Muafiyet sınavına girecek öğrencilerin Yüksekokulumuza sınav için kayıt yaptırmalarına gerek yoktur, sınava girecek öğrencilerin isimleri kazandıkları Fakülte, Enstitü ve Yüksekokulları tarafından, tarafımıza bildirilecektir.

Sınav yeri, tarihi ve saati ile ilgili bilgiler için Web sitemizi takip ediniz.

 


Font Büyüt
Arka Plan Rengini Değiştir