1. Ara Sınav – Telafi Sınavı Detayları

Yayınlanma Tarihi: 22-12-2020

24 Aralık 2020 Perşembe günü saat 10.00-22.00 arası 1. Vize mazeret sınavları aktif olacaktır. Sınava girdiğiniz andan itibaren Reading için 20 dk, Use of English için 60 dk ve Writing için 45 dk süreniz olacaktır. Writing sınavı ise sadece 17.00-17.45 saatleri arasında açık kalacaktır.

Sevgili öğrencilerimiz,

24 Aralık 2020 Perşembe günü saat 10.00-22.00 arası 1. Ara sınav mazeret sınavları aktif olacaktır. Sınava girdiğiniz andan itibaren Reading için 20 dk, Use of English için 60 dk ve Writing için 45 dk süreniz olacaktır. Writing sınavı ise sadece 17.00-17.45 saatleri arasında açık kalacaktır. Sınavla ilgili detaylı bilgiyi aşağıda bulabilirsiniz.

*1.Ara sınavın 30 puanlık bir parçası olan “YAZMA-WRITING” sınavı SAKAI uzaktan eğitim sisteminde 1. ARA SINAV TELAFİ sınıfında ÖDEVLER sekmesinden 24Aralık Perşembe günü yapılacaktır. Yazma sınavının süresi 45 dakikadır. Yazma Sınavı tüm kurlar ve tüm vardiyalar için 17.00 -17.45 arasındadır.

* Yazma ödevleriniz iki öğretim görevlisi tarafından değerlendirilecektir. Özgünlük kriterine uymanız önemlidir. İnternet üzerinden, başka kaynaklardan alıntı yapılarak hazırlanan ödevler ya da diğer öğrencilerin ödevleri ile büyük ölçüde benzerlik gösteren ödevler değerlendirmeye alınmayacaktır.

*1.  Ara sınavın bir diğer parçası olan “OKUMA-READING” sınavı SAKAI uzaktan eğitim sisteminde 1. ARA SINAV TELAFİ sınıfında KISA SINAVLAR VE TESTLER sekmesinden 24Aralık Perşembe günü yapılacaktır.

Okuma sınavında 1 okuma parçası ve 6 çoktan seçmeli soru vardır. Bu sınavın süresi 20 dakikadır. Bu sınavı 1kez teslim etme hakkınız vardır. Sınavda bir soruyu cevaplayıp “ileri” butonuna basınca, bir önceki soruya geri dönemez ve cevabınızı değiştiremezsiniz.

Sınavla ilgili bir sorun yaşamanız halinde sorunu danışman hocanıza bildirmeniz önemle rica olunur.

Sınava başlamadan önce,

• Kablolu internet bağlantısı kullanarak sınava girmeniz önerilir.

Sınav süresince,

• Tek bir tarayıcıdan giriniz.
  • deu.edu.tr adresine girip, 2020-2021 güz dönemini seçiniz.
  • Kullanıcı adınız (…@ogr.deu.edu.tr) ve şifrenizle giriş yapınız.
  • ARA SINAV TELAFİ sınıfını tıklayınız.
  • Kısa Sınavlar ve Testler sekmesine giriniz.
  • “1st Monthly Make- Up A LEVEL / B LEVEL / C LEVEL Readıng” adlı sınava tıklayınız.( KURUNUZ HANGİSİ İSE O SINAVI  TIKLAMANIZ GEREKMEKTEDİR. )
  • Sırasıyla
  • “Dürüstlük onayı” tıklayın
  • “Sınava başla” tıklayın
  • Verdiğiniz cevaptan emin olduğunuzda, soruyu cevaplayıp sadece “İleri” butonuna tıklayın. “İleri” butonuna bastığınızda bir önceki soruya geri dönemez ve cevabınızı değiştiremezsiniz.
  • Sınavdan çıkmak durumunda kalırsanız kaydet butonuna tıklayıp oturumu kapatabilirsiniz. Bu durumda sınav kaydedilir ancak gönderim sağlanmaz. Kaydet butonu, çıkmak durumunda kalmanız halinde tekrar sisteme girdiğinizde sınava kaldığınız yerden devam edebilmeniz içindir. (Kaydettiğiniz sınavı belirtilen süre içinde tamamlayıp değerlendirme yapılabilmesi için göndermeniz gerekmektedir. Aksi takdirde, sınav süresi bitiminde kaydettiğiniz kadarı otomatik olarak sistem tarafından değerlendirme için gönderilecektir.) “Notlandırılmak üzere gönder” seçeneğine tıkladığınızda sınavınız değerlendirilmek üzere ilgili birime yollanır.

*1.  Ara sınavın bir diğer parçası olan “DİLBİGİSİ VE KELİME BİLGİSİ-USE OF ENGLISH ” sınavı SAKAI uzaktan eğitim sisteminde 1. ARA SINAV TELAFİ sınıfında KISA SINAVLAR VE TESTLER sekmesinden 24 Aralık Perşembe günü yapılacaktır.

***Sadece A kurlarında, UOE sınavının iki bölümünde boşluk doldurma soruları vardır. Bu bölümde yazım hatası yapmamaya özen göstermeniz gerekmektedir. Bu bölümde boşluğa yazmanız gereken kelimeyi yanlış yazarsanız, puan alamazsınız. Boşlukları büyük harf veya küçük harfle doldurabilirsiniz. ***

***A kurlarının UOE sınavının iki bölümü dışındaki bölümleri ve diğer kurların tamamının UOE sınavı çoktan seçmeli sorulardan oluşmaktadır.

UOE sınavında 40 soru vardır. Bu sınavın süresi 60 dakikadır. Bu sınavı 1kez teslim etme hakkınız vardır. Sınavda bir soruyu cevaplayıp “ileri” butonuna basınca, bir önceki soruya geri dönemez ve cevabınızı değiştiremezsiniz.

Sınavla ilgili teknik bir sorun yaşamanız halinde sorunu danışman hocanıza bildirmeniz önemle rica olunur.

Sınava başlamadan önce,

• Kablolu internet bağlantısı kullanarak sınava girmeniz önerilir.

Sınav süresince,

• Tek bir tarayıcıdan giriniz.
  • deu.edu.tr adresine girip, 2020-2021 güz dönemini seçiniz.
  • Kullanıcı adınız (…@ogr.deu.edu.tr) ve şifrenizle giriş yapınız.
  • ARA SINAV TELAFİ sınıfını tıklayınız.
  • Kısa Sınavlar ve Testler sekmesine giriniz.
  • “1st Monthly Make-Up A LEVEL / B LEVEL / C LEVEL – UOE ”  adlı sınava tıklayınız. .( KURUNUZ HANGİSİ İSE O SINAVI TIKLAMANIZ GEREKMEKTEDİR. )
  • Sırasıyla
  • “Dürüstlük onayı” tıklayın
  • “Sınava başla” tıklayın
  • “OKUMA-READING” ve “DİLBİGİSİ VE KELİME BİLGİSİ-USE OF ENGLISH” sınavları saat 10.00 – 22.00 arası sistemde ulaşılabilir olacaktır. Ancak bu sınavlara başladığınızda girdiğiniz sınavın süresi ne kadar ise o süre içinde sınavı tamamlamanız gerekmektedir. Sınavları ve ödevi sadece 1 kez teslim hakkınız vardır.

TELAFİ SINAVINA GİRECEK ÖĞRENCİLER LİSTESİ