Muafiyet Sınavı Yerleşim Planı

Yayınlanma Tarihi: 22-09-2020

28- 29-30 EYLÜL 2020-2021 YETERLİK SINAVINA GİRECEK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE !!!!!

• Kampüse sadece sınava girecek olan öğrenciler alınacaktır.
  • Muafiyet sınavına girecek olan öğrencilerin cep telefonları KAPALI konumda olmak koşuluyla yanlarında bulunabilir.
  • Covid 19 tedbirleri gereğince kamu binalarına girişlerde HES kodu sorgulaması yapılmaktadır. Bunun için HES kodunuzu almış olarak sınav saatinizden önce sınav yerlerinizde bulunmanız gerekmektedir.
  • Kampüse girdiğiniz andan itibaren maske takmak zorunludur.
  • Sınava giren öğrenciler fotoğraflı kimlik kartlarını yanlarında bulundurmak zorundadır.
  • Sınava her türlü saat ve elektronik aygıtla gelinmesi yasaktır. Üzerinde açık şekilde cep telefonu veya herhangi bir elektronik aygıt bulunan öğrenciye kopya işlemi uygulanıp sınavı geçersiz sayılacaktır.
  • Yeterlik Sınavı 50 sorudan ( Dilbilgisi, Kelime Bilgisi ve Okuma Bilgisi) oluşmaktadır. Her soru 2 puandır. Sınav süresi 80 dakikadır. Soruların tamamı çoktan seçmelidir. Her türlü işaretleme optik forma kurşun kalemle yapılacaktır. Kitapçıkların üzerine yapılan işaretlemeler değerlendirmeye alınmaz.
  • Yeterlik Sınavında yanlışlar doğruları götürmez.
  • İlk 40 dakika sınavdan çıkılamaz.
  • Kampüse HES KODU  ile giriş yapılacaktır.  Sınava girecek her öğrenci HES KODU  almak  zorunludadır. Bunun için e-Devlet’ten veya  Hayat Eve Sığar  uygulamasından HES KODU alabilirsiniz.