MEB – YLSY Projesi 2017 1. Dönem Programı

Yayınlanma Tarihi: 19-03-2018

1416 sayılı kanun kapsamında yurtdışında lisansüstü öğrenim görecek öğrencilerin yabancı dil eğitiminde  (TOEFL, IELTS ) 2008 yılından beri Milli Eğitim Bakanlığı ve Üniversitemiz işbirliği ile kesintisiz olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu etkin bir rol almıştır.

Okulumuz bu proje dahilindeki tüm çalışmalarda kesintisiz bir şekilde sorumluluk almış; 2014-2015 döneminde yurtiçi dil kursları arasında (11 üniversite) eğitim kalitesi, sağlanan imkanlar ve pek çok başka kriterde diğer üniversitelerin önüne geçerek bursiyerler tarafından birinci seçilmiştir. Bu başarı, projeyi yürüten ekibimizin özverili çalışmaları, okulumuzun bu projeye gösterdiği büyük özen ve üniversitemizin bu projeye gösterdiği sonsuz destek ile gerçekleşmiştir. Gösterilen çalışma ve özverinin başarı ile sonuçlanması üniversitemiz adına gurur vericidir.

Bu projede görev aldığımız günden beri sağladığımız Yurt İçi Dil Kursu’na katılan bursiyerlerin tamamı eğitimlerini sürdürecek skorları atanan eğitim süresinde almayı başarmışlardır.

05.06.2017 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan 1416 SAYILI KANUN VE BUNA BAĞLI YÖNETMELİK UYARINCA YURTDIŞINDA LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENİM GÖREN ÖĞRENCİLERE YAPILACAK ÖDEMELER HAKKINDA TEBLİĞ 8.Madde (Yurt içinde dil öğrenimi) gereğince geçmiş senelerden farklı olarak bu yıl bursiyerlerin tercihlerine göre dil eğitiminin düzenleneceği anlaşılmaktadır.

Bu çerçevede, okulumuz bu yıl da alanında uzman Türk ve yabancı uyruklu öğretim elemanlarından oluşan kadrosuyla, bursiyerlerin uluslararası IELTS ve TOEFL sınavlarında başarı kazanmalarına yönelik eğitim vermeyi planlamaktadır.

Bunlara ek olarak, kurs süresince, bursiyerlerimize eğitim alacakları ülkeler,  öğrenim görecekleri üniversiteler ve girecekleri uluslararası sınavlar hakkında bilgilendirme seminerleri düzenlenecektir. Dokuz Eylül Üniversitesi’nde eğitim görecek bursiyerlerimiz, yemekhane, kütüphane ve bilgisayar laboratuvarı imkanlarından faydalanabileceklerdir.

1.Dönem  IELTS kursumuz hafta içi günlerde, öğlen 12:50-16:40 saatleri arası günde 5 ders olarak düzenlenip (haftada 25 ders) toplam 16 hafta sürecektir. Kursumuzda önceki MEB projelerinde uygulanan program yürütülecektir.

**Birinci 4 aylık kurs dönemimiz 2 Nisan 2018– 27 Temmuz  2018 olarak belirlenmiştir.

1.dönem kursumuza  ön kayıt son  tarihi:   23 Mart  2018

1.dönem yeni kaydolan bursiyerler için seviye tespit sınavı: 26 Mart  2018 Pazartesi  saat: 10:00 DEU YDY Binası – Lab 1

1.dönem ön kayıt için aşağıda linki bulunan başvuru formunu doldurmanız ya da telefon ile MEB-YLSY Kurs koordinatörlüğü ile iletişime geçmeniz yeterlidir.

MEB-YLSY Kurs Koordinatörlüğü irtibat numaraları:

0 232 301 08 45 Murat Yolaçar  – Feride Berna Akman