Güz Dönemi değerlendirme Sınavı Öğrenci Duyurusu

Yayınlanma Tarihi: 21-01-2021

Değerli Öğrencilerimiz,

28 Ocak 2021 tarihinde, saat 10.00 – 22.00 arasında Güz Dönemi Değerlendirme Sınavı yapılacaktır. Bu sınavın sonucu geçme/kalma notunuza etki etmeyecektir, sizin dönem içindeki yabancı dil gelişiminizi gösterecek ve bizim çalışmalarımıza yön verecektir. Bu sınava katılmak zorunludur. Bu sınavda hiçbir kaynaktan destek almadan, sadece kendi bilgilerinizden faydalanarak gerçek dil düzeyinizi ortaya koymanız önem arz etmektedir.

Yabancı Diller Yüksekokul Yönetimi

Sınavla ilgili bilgiler aşağıdaki gibidir:

• Sınav 28 Ocak 2021 tarihinde saat 00 ile 22.00 arasında uygulanacaktır.
  • Sınava sadece 1 kez girme hakkı vardır.
  • Sınav toplam 30 sorudan oluşacaktır.
  • Sınav süresi toplam 45 dakikadır.
  • Sınavda “SAKAI’de devam etmekte olduğunuz dersin adını boşluğa yazınız.” sorusunu yanıtlamanız gerekmektedir. Bu yüzden sınava başlamadan önce şu an Sakai’de devam etmekte olduğunuz dersin (Şubenin) adından emin olunuz. Doğru şube yazmanız sınav değerlendirmenizin doğru olması için önemlidir.

Sınavla ilgili bir sorun yaşamanız halinde sorunu danışmanınıza bildirmeniz önemle rica olunur.

Sınava başlamadan önce,

• Kablolu internet bağlantısı kullanarak sınava girmeniz önerilir.

Sınav süresince,

• Tek bir tarayıcıdan giriniz.
  • deu.edu.tr adresine girip, 2020-2021 güz dönemini seçiniz.
  • Kullanıcı adınız (…@ogr.deu.edu.tr) ve şifrenizle giriş yapınız.
  • Kendi Deuzem (SAKAI) sayfanızda kur ve vardiyanızı belirten sınıfa tıklayın:
  • Sabah A
  • Öğlen A
  • İkinci Öğretim A
  • Sabah B
  • Öğlen B
  • İkinci Öğretim B
  • Sabah C
  • Öğlen C
  • Kısa Sınav ve Testler sekmesine giriniz.
  • Güz Dönemi Değerlendirme Sınavı’nı tıklayınız
  • Sırasıyla

– “Dürüstlük onayı” tıklayın

– “Sınava başla” tıklayın

• İlk kısımdaki soru ibaresi için Sınavda “SAKAI’de devam etmekte olduğunuz dersin ( şubenin) adını boşluğa yazınız.

– Verdiğiniz cevaptan emin olduğunuzda, soruyu cevaplayıp sadece “İleri”

butonuna tıklayın. “İleri” butonuna bastığınızda bir önceki soruya geri

dönemez ve cevabınızı değiştiremezsiniz.

– Sınavdan çıkmak durumunda kalırsanız kaydet butonuna tıklayıp oturumu kapatabilirsiniz. Bu durumda sınav kaydedilir ancak gönderim sağlanmaz. Kaydet butonu, çıkmak durumunda kalmanız halinde tekrar sisteme girdiğinizde sınava kaldığınız yerden devam edebilmeniz içindir. (Kaydettiğiniz sınavı belirtilen süre içinde tamamlayıp değerlendirme yapılabilmesi için göndermeniz gerekmektedir. Aksi takdirde, sınav süresi bitiminde kaydettiğiniz kadarı otomatik olarak sistem tarafından değerlendirme için gönderilecektir) “Notlandırılmak üzere gönder” seçeneğine tıkladığınızda sınavınız değerlendirilmek üzere ilgili birime yollanır.